Få besøg af en gæstelærer

I Samme Båd

Mod Alle Odds

Verden på Spil

Den Globale Handelsplads

I Samme Båd

I Samme Båd er et rollespil primært for de ældre klasser (7. - 10. klasse). Spillet handler om, hvad der sker mellem landene i verden, når det drejer sig om handelsmæssige uligheder, om konflikter, konfrontationer, krig, katastrofer med mere

 

>> Se en video her fra Ordrup Skole, hvor Skoletjenesten er på besøg med I Samme Båd (2011)

 

En instruktør fra Skoletjenesten leder spillet og forklarer eleverne om FN undervejs.


I løbet af de tre-fire timer, spillet varer, agerer eleverne u-lande, i-lande eller FN selv; de handler med råvarer og færdigproducerede varer (symboliseret ved spillekort); de forhandler, boykotter undertrykkende og krigeriske lande, sikrer sig mod kriser og katastrofer og yder udviklingsbistand. FN griber ind, skaber udvikling, sikrer menneskerettigheder eller hjælper til, når der sker katastrofer - og alt sammen overvåges af verdenspressen.

Eleverne gennemgår i løbet af spillet et stort emneforløb om FN, som de bliver præsenteret for og inddraget i på en spændende og anderledes måde. Det giver en god forståelse for de problematikker, Danmark og verdens lande står overfor som en del af et globalt verdenssamfund - og for at vi kan gøre noget ved det!


Undervisningsforløb koster 750 kr. pr. underviser + underviserens/spillederens transport.

Foto: WFP

Aktuelt

Det sker i FN-forbundet

Få overblikket over arrangementer med FN i fokus

Få et foredrag om FN

Leder du efter et foredrag om FN, om fredsbevaring eller noget helt tredje, så har vi meget muligt foredragsholderen

Dansker i spidsen for ny FN-mission i Yemen

Generalløjtnant Michael Lollesgaard er udnævnt til chef for den nye FN-mission i Yemen, der har til Missionen har til hovedopgave at overvåge våbenhvilen mellem den yemenitiske regering og houthi-lederne, som blev indgået den 13. december 2018.

FN-forbundet · Tordenskjoldsgade 25 st.th. · 1055 København K · Tlf. 3346 4690 · Fax · Mail fnforbundet@fnforbundet.dk